fbpx

Bureau­Bloggen

Tanker om markedsføring, salg og en skarp profil

Gårdhaver er daglig livskvalitet

UGENS FOTO ?

Det slår mig, at der i Rønne findes mange eksempler på hyggelige gårdhaver, navnlig i den gamle bydel. For én der har boet i København i mange år, så ved jeg hvor afgørende en altan med lidt havefornemmelse kan være for ens trivsel. Bare det man kan åbne døren og gå udenfor i luften er en fornøjelse. Den bliver naturligvs større når man kan sidde blandt blomster og nyder fritiden sammen med familie og venner. ?

I Rønnes gårdhaver gætter mig til, at der om sommeren er fuld nydelsen for alle pengene. Der skal faktisk ikke så mange kvadratmeter til, førend man kan skabe en have eller et uderum, der kan give luft til familien og samtidigt holdes privat. De er murede vægge og hyggelige plankeværk giver ly for trafikken og er også godt for havens klima. Man kan sagtens få succes med frugttræer som espalier og roser elsker gårdhaver, tror jeg. ?

En have midt i byen er daglig fornøjelse, altså hvis man er til haver. Træ, Brosten, tegl og krukker gør sig godt og der er masser af muligheder for at opdele en have, så den tjener familien. Det giver frihed til at udfolde sig og til at samles. Og gårdhaver hører til min nostalgiske danske købstadsfornemmelse, hvis der er noget der hedder sådan.

Findes der en præmie for årets smukkeste?
Rønneboerne vedligeholder jo deres huse smukt, så jeg gætter på, at gårdhaverne også er fine. Nu er det ikke den bedste årstid at se på haver på, men jeg glæder mig til sommer, hvor jeg kan smugkigge lidt over plankeværkerne og få et glimt. ?

Haveejere skal ligesom andre mennesker lide at få lidt berømmelse og en smuk have smitter inspiration til naboerne i kvarteret. Det kommer også byens turister til gode, de får noget helt unikt, som man ikke sådan kan planlægge. Hvis der ikke findes en pris i byen for årets gårdhave, kunne man så opfinde én? Det ville være skønt om man kunne komme til et Åbent Have arrangement og se indenfor lidt hist og pist. Måske en årlig præmie for en gårdhave og én for villahaver, nej nu drømmer jeg vist lidt.

Med venlig hilsen

Dennis Wraamann

Ny website? Kontakt Peter ‍️
Engang boede der en bager ved Bagerpladsen i Rønne

Relaterede blogindlæg

 

Stolt partner til Folkemoedet logo